menu

PREMIS ARTFADGUANYADORS ARTFAD 2014

Els guanyadors d'aquesta edició han estat:

Categoria Professional//

Premi ARTFAD d'Or


L’obra Pes de l’artista Martí-Toro
El jurat ha valorat d’aquesta obra “el valent treball artesanal amb una impecable execució i per la fusió formal i cromàtica”.
Premi ARTFAD Plata
 
L'obra Súbtil, un xal ritual, de l’artista Kima Guitart, per “la fluïdesa del desplegament de la forma i la destresa en mantenir un llenguatge clàssic”.
El jurat també va atorgar diplomes a quatre obres finalistes. Dins de la categoría Professional, a Paco Ortí per l’obra Exoesqueletos y cuerdas, per “la decisió amb que condueix l’art de la ceràmica fins al llindar escultòric”. També va rebre un diploma de finalista l’obra Yacentes, d’Ester Chacón “perquè preserva la memòria amb el seu caràcter ètnic i el
treball artesanal”.


Categoria Estudiant//

Premi ARTFAD Estudiant   

L’obra Os de Tura Sanz, per “un treball amb un interessant plantejament conceptual, que, en l’esfera de la joieria, explora la fusió de dos tipus de material que es dignifiquen mútuament”.A la categoría Estudiants, els diplomes de finalistes van ser per l’artista Tamara Jacquin per l’obra ¿así te gusta más?, “per portar amb un llenguatge visual l’experiència estètica del cos de l’artista en primera persona”. També es va atorgar un diploma de finalista a Mariko Kumon per l’obra Bondad o maldad (con olor), “per ajustar-se a la finalitat de l’objecte d’una manera sòbria, acurada i sense efectes injustificats”
 
FINALISTES DELS PREMIS ARTFAD 2014

Aquí teniu els seleccionats d'enguany. Enhorabona a tots!
Categoria Professional

Marti-ToroArt Tèxtil
Esther Chacón Ávila
Todomuta Studio
Associació Obrador Xisqueta i Marine Mercieux
Estela Saez
Cynthia Fusillo
Montserrat Duran Muntadas
Josep Tomas
Raúl Paxarín
Juan Pablo Quintero
Sayuni Villalba
Paco Ortí
Maurizio Capannesi
kima Guitart
Núria Pié Barrufet
Ariane Patout
Ramón Úbeda

Categoria Estudiant

Emi Fukuda
Mariko kumon
Tamara Jacquin
Maria Roy
Tura Sans Sanglas
OBERTA LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS ARTFAD 2014

Un any més, l’A-FAD convoca els premis d’art i d’artesania contemporània, amb l’objectiu d’estimular la recerca, la creació i l’excel·lència en el camp dels oficis d’art. Els premis ARTFAD formen part de l’esdeveniment FADfest, la gran cita anual dels sectors del disseny i la creativitat a Barcelona organitzat pel FAD, Foment de les Arts i del Disseny.

La convocatòria dels premis ARTFAD 2014 és d’àmbit nacional i internacional, i va adreçada a artistes visuals i artesans professionals de qualsevol disciplina, així com també a estudiants. Per inscriure-us-hi, heu d'enviar el formulari d’inscripció degudament emplenat i acompanyat del dossier (en dos formats: CD i imprès). També cal abonar els drets corresponents en el moment de la inscripció. Teniu temps per inscriure-us als premis ARTFAD fins el 25 d'abril del 2014.

El veredicte dels guanyadors dels ARTFAD es farà públic en la festa dels Premis ARTFAD, que tindrà lloc el dimarts dia 1 de juliol de 2014. Tots els semifinalistes participaran en l’exposició dels Premis ARTFAD, integrada dins de la del FADfest, emplaçada a la seu del FAD, edifici Disseny Hub Barcelona, des del 25 de juny fins al 30 de novembre de 2014.

En el següent link podeu trobar les bases dels ARTFAD i la butlleta d'inscripció: http://fad.cat/afad/artfad/BasesCatalaArtFad14.pdf______________________________________________________________________________

"El millor disseny de l'any" es podrà visitar fins al Nadal

L'exposició "El millor disseny de l'any", organitzada pel FAD, i en la que també s'hi troben les obres sel.leccionades dels premis ArtFAD 2013 ha estat prorrogada fins a final d'any

El dia 5 de gener serà l'última jornada en què es podrà gaudir d'aquesta mostra que agrupa les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorga el FAD i les seves associacions. L'exposició conjunta dels millors treballs i obres finalistes i premiades de l'any en les diferents disciplines del disseny. Imprescindible per veure i entendre què es cou al món del disseny avui. 

On: Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Més info i horaris fent clic aquí________________________________________________________________________________


La sèrie “Horts”, de l’artista Victòria Campillo, guanya el premi ARTFAD d’Or 2013

Cynthia Fusillo guanya la Plata amb amb la seva obra “Haiky Tea Dress” i el Premi ARTFAD Estudiants el rep Mireia Corominas Portas per l’obra “Garrotxa”, de la sèrie “Horitzons d’estar”El dia 2 de juliol, al Disseny Hub Barcelona, va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels Premis ARTFAD 2013 d’art i artesania contemporànies. Organitzats per l’A-FAD (Artistes i Artesans del FAD) des de l’any 2003, aquests premis tenen l’objectiu d'estimular la recerca, la creació i l'excel.lència, en el camp dels oficis d'art. El jurat d'enguany estava format per l'artista plàstic Francesc Torres, el galerista Carles Taché, el dissenyador Martín Ruiz de Azúa, Francesc Navarro, director de Llotja Escola Superior de Disseny i Art, i Magda Polo, doctora en filosofia de l'art i presidenta de l’A-FAD.
 

La sèrie de fotografies “Horts”, de l’artista Victòria Campillo, va ser escollida com a obra guanyadora del premi ARTFAD d’Or, en la categoria Professional.

“Horts” és un projecte de fotografies de barraques de fabricació artesanal, construïdes amb materials trobats, reciclats i rudimentaris. Una interessant fusió entre arquitectura efímera i art, que se’ns presenta establint relació entre cada barraca i un artista contemporani. “Des de la mirada d’artista, l’art és arreu”, explica l’autora, Victòria Campillo.

A l’exposició “El millor disseny de l’art”, on s’exposen les obres finalistes dels ARTFAD, es poden veure quatre fotografies de la sèrie: Paul Klee, Joan Miró, Eduardo Chillida i Antoni Tàpies. El jurat ha valorat d’aquesta obra “l’analogia que s’estableix entre la memòria artística i realitats alienes al món de l’art”.
 
El premi ARTFAD de Plata s’ha atorgat a l’obra Haiku Tea Dress, de l’artista Cynthia Fusillo. Es tracta d’un vestit realitzat amb bosses de té, paper, té fil, sorra i pel. El jurat ha valorat “la sensibilitat narrativa i la fragilitat dels materials utilitzats”.
 


Finalment, el premi ARTFAD d’Estudiants es va atorgar a Mireia Coromina Portas, per l’obra Garrotxa, de la sèrie Horitzons d’estar. Es tracta d’una abstracció personal i bidimensional dels paisatges viscuts traslladats a un objecte quotidià, les cortines. “La sèrie consisteix en quatre cortines de diferents espais, Sant Jaume de Llierca, Barcelona i Mallorca. Cada lloc amb un vincle diferent: el familiar, on visc i el sentimental”, explica Corominas. El jurat ha valorat d’aquesta obra “la poètica subtil amb amb una clara economia del llenguatge i l’execució elegant per a un espai determinat”.
 
El jurat també va atorgar diplomes a quatre obres finalistes. Dins de la categoría Professional, a Paco Ortí per les obres “Un botijo del siglo XXI” i “Platos de Sushi”. També va rebre un diploma de finalista el Museu Molí Paperer de Capellades, per l’obra “Eclosió de vida”.
 A la categoría Estudiants, els diplomes de finalistes van ser per Núria G. Gabriel per l’obra “Temps de Pedra” i a Joana Garganté per “Handling Information”.
Entre els 84 inscrits en l'edició d'aquest any, de procedència tant nacional com internacional, el jurat ha seleccionat 26 artistes per a la final, dels quals 16 són professionals i 10 són estudiants. Les obres seleccionades i guanyadores es poden veure a l'exposició "El millor disseny de l'any", al DHUB, fins el 31 d'octubre.
 

Si voleu veure algunes fotografies de l'acte de lliurament dels premis, feu clic aquí.


___________________________________________________________________________________


LLIURAMENT PREMIS ArtFAD 2013


El proper dimarts, dia 2 de juliol, es lliuraran al DHUB els Premis ArtFAD d'Art i Artesania Contemporània. 

L'exposició dels finalistes del premi, que es pot visitar al DHUB des del 25 de juny, dins el marc del FADfest, compta amb les obres dels següents artistes:

Finalistes professionals :


Barbaformosa, Victòria Campillo, Cynthia Fusillo, Liliana Guerreiro, Kima Guitart, Stefanie Herr, Felix Lozal, René Müller, Museu Molí Paperer de Capellades, Paco Ortí, Ariane Patout, Juan Pablo Quintero, José Tomás, Iris Tonies, Vaillo Irigaray Architects + Alvarno Ensemble i Sofía Zunino.Finalistes estudiants:


Mireia Coromina, Joana Garganté, Núria G. Gabriel, Minji Jung, Mariko Kumon, Mariela Madero, Lola Martí, Tatiana Muñoz, Mar Sánchez i Irena Visa.


2 de juliol de 2013, 20h
Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38 (accés pel carrer Àvila)

08018 BarcelonaExposició:

25 de juny -  31 d’octubre de 2013

De dimarts a diumenge de 10h a 20h

_____________________________________________________________________________PREMIS ARTFAD 2013
L’A-FAD convoca els premis d’art i d’artesania contemporània, amb l’objectiu d’estimular la recerca, la creació i l’excel·lència en el camp dels oficis d’art. Els premis ARTFAD formen part de l’esdeveniment FADfest, organitzat pel FAD, Foment de les Arts i del Disseny.

QUÈ ÉS EL FADFEST?

El FADfest és la gran cita anual dels sectors del disseny i la creativitat a Barcelona. A més de concentrar els premis més prestigiosos d’Espanya en disseny gràfic, industrial, arquitectura, art, artesania i moda, reuneix els millors projectes de l’any en una exposició imprescindible i organitza un complet programa de debats i accions al voltant de l’art, la cultura i el disseny.

BASES català
BASES castellano
COMPETITION CONDITIONS english


Els guanyadors dels premis ARTFAD 2012 

Un cop examinades les 28 obres seleccionades prèviament per aquest mateix jurat, el dia 31 de maig de 2012, per participar en l’exposició dels Premis ArtFAD 2012, essent 4 dins la categoria d’estudiant i 24 professional, el jurat ha acordat:


Dins la categoria professional:

 Premi ARTFAD d’Or
 Pel contrast entre una forma lúdica i un contingut amb pes com el de la mirada topogràfica, 
a l’obra Planimetria, de l’artista Jordi Tolosa.


 Premi ARTFAD de Plata
Pel joc entre un material fràgil que s’enfronta a una dimensió escultòrica molt valenta, 
a l’obra Porcelain Walls S, de l’artista Stella Rahola.


Diploma de finalista
Per la poètica subtil que combina la delicadesa del teixit i el brodat amb l’agressivitat d’un objecte violent, 
a l’obra Desig, de l’artista Roser López Monsó.

Diploma de finalista
Pel tractament dels objectes partint d’una tradició però adquirint a la vegada una forma propera a la cultura de masses, 
a l’obra Nova Majòlica, de l’artista Gerard Moliné.
 

Dins la categoria d’estudiant:

 Premi ARTFAD
Pel rescat del caràcter mistèric de la natura amb el material primigeni de la pedra, 
a l’obra Regugi del vent, de l’artista Selva Aparicio.


Diploma de finalista
Per la combinació d’un material noble  com la plata amb la càrrega semàntica del paper,
 a l’obra Topografia cotidiana, de l’artista Marta Roca.


Diploma de finalista
Per la contundència del material i el seu caràcter ritual,
 a l’obra Vestit-Manta, de l’artista Mònica Porta.Finalment, el jurat vol agrair la participació de tots els presentats i felicitar-los per l’alta qualitat de les seves propostes, tot esperant que els Premis ARTFAD hagin ajudat, un any més, a la promoció de l’art i l’artesania contemporània.

FOTOS INAUGURACIÓ  (fotògraf Sven Jens) 

Podreu visitar les obres seleccionades a l'exposició que es farà al FAD dins del marc del Barcelona Design Festival del 26 de juny al 22 de setembre.

 ************************************************

convocatòria dels premis ARTFAD 2012

Premis d’Art i Artesania Contemporània. Consulta les bases i inscriu-te
Premios de Arte y Artesanía Contemporánea. Consulta las bases e inscríbete
Contemporary art and artisanship awards. Competition conditions and entry form
 COLABOREN:

**************************************************


El 5 de juliol es van fer públics els guanyadors del premis ARTFAD 2011

1.      premi ARTFAD d’or dins la categoria de professional:
Pel sorprenent resultat d’una tècnica i resultat ancestrals, portant al límit conceptual el constructivisme, a l’obra Refugio, de l’artista Yamandu Pazos

2.      premi ARTFAD de Plata dins la categoria de professional:
Per la perfecte interacció entre el món natural i el món artificial, revelant el pòsit de la memòria cultural, a l’obra Loving Spoonful, de l’artista Leslei Yendel
 
3.      diploma de finalista, dins la categoria professional:
Pel treball d’equip entre el món científic i l’artesanal, que cristal·litza en formes suggerents, a l’obra Models Tangibles, de l’artista Míriam Camarillas.

4.     diploma de finalista, dins la categoria professional:
Per l’elegant diàleg que s’estableix entre lo artístic i lo artesanal i entre allò funcional i allò ornamental, a l’obra Twisted, dels artistes Cabinet Society.
 
5.      premi ARTFAD dins la categoria d’estudiant:
Pel joc entre allò previsible i allò imprevist, treballant una tècnica artesanal per a un suport tecnològic, a l’obra El Vespre, de l’artista Joan Martín.

6.      diploma de finalista, dins la categoria d’estudiant:
Per la subtilitat del material utilitzat i per la capacitat de generar una atmosfera al voltant de l’espectador, a l’obra Paisatge dels records, de l’artista Núria Guerra.

7.      diploma de finalista, dins la categoria d’estudiant:
Per la tècnica acurada que ha portat com a resultat la simbiosi de dos materials contraposats però alhora ambdós translúcids, a l’obra Vida, de l’artista Selva Aparicio.

 
Els guanyadors i semifinalistes dels premis d'art i artesania contemporània ARTFAD, es podran visitar a l'exposició del FAD fins el 31 d'agost.

Aquest són els vint-i-dos semifinalistes:
Professionals: Luís Acosta, Karol Bergeret, Cabinet Society, Micocotte, Miriam Camarillas, Comglas, Toni Cumella, Charo Díez, díez+díez diseño, Salvador Juanpere, Roser López, Artur Muñoz, Joan Pallarés, Yamandú Pazos i Lesley Yendell.

Estudiant: Selva Aparicio, Núria Guerra, Kumiko Kuwabara, Joan Martín, Pamela Martínez, Saskia Siebe i Adrianna Wallis.


PREMIS ARTFAD 2011, dins del FADfest

L’ARTFAD és un  premi d’Art i Artesania Contemporània que l'A-FAD convoca amb l’objectiu d’estimular la recerca, la creació i l’excel·lència en el camp dels oficis d’art. Aquesta edició els premis ARTFAD formen part de l’esdeveniment FADfest, organitzat pel FAD, Foment de les Arts i del Disseny.

QUÈ ÉS EL FADFEST? El FADfest és la gran cita anual dels sectors del disseny i la creativitat a Barcelona. A més de concentrar els premis més prestigiosos d’Espanya en disseny gràfic, industrial, arquitectura, art, artesania i moda, reuneix els millors projectes de l’any en una exposició, i organitza un complet programa de debats i accions al voltant de la cultura i la pràctica del disseny.
CONVOCATÒRIA PER A SOCIS DE L'A-FAD:

GUARDÓ DELS PREMIS ARTFAD
També temin els guanyadors pel disseny i creació el guardó dels nous Premis ARTFAD, d’Art i Artesania Contemporània: COMGLAS.

Un guardó que ha de representar l’essència dels premis, que tenen la voluntat de valorar la innovació, la creativitat i l’excel·lència en qualsevol disciplina de l’art i l’artesania.

El disseny del guardó és fruit de la col·laboració amb Ceràmica Collet. www.sio-2.com


El dia 5 de juliol, en l’acte de lliurament dels Premis ARTFAD d’Art i Artesania Contemporània, l’autor del guardó explicarà breument el seu projecte i entregarà el premi al guanyador d’una de les categories.