menu

Guanyadors Premis ArtsFAD 2017

El jurat dels Premis ArtsFAD 2017 han premiat aquelles obres que han excel·lit en la qualitat material i en l'execució tècnica, així com aquelles que han destacat pel seu concepte i simbologia. En total, doncs, s'han entregat quatre premis a pesar de l'alta qualitat de totes les obres presentades, tal com va comentar Victòria Rabal, Presidenta de l'A-FAD i membre del jurat. 

El Primer Premi va ser per la peça titulada  "Pulsión" de l'artista Sara Coleman, realitzada amb fil d'acetat teixit manual amb màquina tricotosa i tintat a mà. El jurat en va destacar el tractament de la matèria i la complexitat en l'execució. Coleman va rebre la poma que l'acredita com a guanyadora. 



Es van entregar dos Segons Premis degut a la diversitat d'obres i materials de les peces presentades, totes de destacada qualitat.
El Segon Premi el va rebre Mireia Coromina per la peça "No hay garantías de que no nos corrompamos" elaborada amb paper i sal a través de la serigrafia. El jurat en destaca la combinació d'una tècnica artesanal com és la serigrafia amb l'ús d'un material tan simbòlic com és la sal per transmetre un tema de propagació contemporània.


També es va endur el Segon Premi Trinidad Contreras amb la peça "Diamond Amphora" feta de porcellana, pell i llautó elaborada a través del modelatge, impermeabilització de la pell i slipcasting. Els membres del jurat n'han volgut destacar l'ús de diferents materials i la complexitat que això comporta, a més de l'excel·lència, la interrelació i la simbologia de la peça. 


El públic va poder decidir el Premi d'Opinió que va rebre l'obra "Fetitxes de claus" de Mònica Porta. És una peça feta a través de fusta, claus paper i vidre. 

Tots els seleccionats van rebre un diploma fet a mà al Museu Molí Paperer de Capellades amb el disseny distintiu dels Premis ArtsFAD elaborat per l'Oficina de Disseny.