menu

"L'art en l'espai públic de la Barcelona Olímpica i la seva herència" activitat de l'Arquinset de l'A-FAD




L'A-FAD va formar part de l'Arquinset, la Setmana de l'Arquitectura organitzada per l'ARQUIN-FAD. Es va celebrar el passat 21 de novembre un debat obert titulat "L'art en l'espai públic de la Barcelona Olímpica i la seva herència" al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona.

Els ponents que van oferir el seu punt de vista teòric i experiències personals van ser Esteve Bonell, arquitecte; Glòria Moure, historiadora de l'art, comissaria i editora; David Bestué, artista; i Toni Llena, pintor, escultor i escriptor. 

Els ponents van oferir cadascú una reflexió individual entorn al paper que van tenir durant els Jocs Olímpics de l'any 1992: Esteve Bonell va projectar part de la Vila Olímpica i el Palau d'Esports de Badalona; Glòria Moure va estar al capdavant de "Configuracions urbanes" que va permetre dur a terme projectes artístics de caràcter permanent a la ciutat; i Toni Llena va comentar quina va ser la seva experiència com a artista que va projectar una gran escultura en motiu de la cita olímpica. David Bestué va oferir una reflexió entorn al llegat que va suposar per a la ciutat i quines són les noves configuracions en l'espai públic i les possibilitats que encara queden obertes per recuperar espais col·lectius. El debat final va girar entorn a quin ús donem a l'actualitat a aquests espais i la gestió feta l'any 1992. 

Pots recuperar l'àudio de l'activitat en aquest enllaç.