Pilar Cerdà a la Galeria Dionis Bennassar
Del 24 de setembre al 20 d’octubre
Galeria Dionis Bennassar, Pollensa
Galeria Dionis Bennassar, Pollensa
Pilar Cerdà presentà el passat 24 de setembre l’exposició col·lectiva l’Empremta de les formes III a la Galeria Dionís Bennassar. Entre els participants trobem a Aina Cifre, Alicia Llabrés o Yuko Yamada.
Semillas, recipiente de futuro
Exposicions de joieria de Montserrat Duran Muntadas
Durant el mes de setembre i fins al novembre la joiera i sòcia de l'A-FAD, Montserrat Duran Muntadas, participa en tres exposicions internacionals que tracten sobre els diferents usos del vidre, en aquest cas concret aplicat a la joieria.
Les tres exposicions han estat desenvolupades a partir d'una selecció feta pels jurats corresponents. A continuació podeu consultar les dates i les seus, així com les peces que presenta la joiera Montserrat Duran Muntadas.
10.09.16 - 22.09.16
Coburg Gallery a Edimburg (Escòcia)
10.09.16 - 13.11.16
Gronbechs Gaard a Bornholm (Dinamarca)
16.09.16 - 08.10.16
Peter Layton London Glassblowing a Londres (Regne Unit)
Útilment, exposició de ceràmica comissariada per Rosa Cortiella
Útilment
Comissariada per Rosa Cortiella
Artesania de Catalunya (C/ Banys Nous, 11 Barcelona)
07.09.16 - 06.11.16
Rosa Cortiella, ceramista i sòcia de l'A-FAD, ha comissariat l'exposició de ceràmica Útilment que s'exposa fins el 6 de novembre a Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11 Barcelona) en motiu del 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica.
La mostra reflexiona sobre els canvis en els usos i les tècniques aplicades a la ceràmica, així com la irrupció de les noves tecnologies que s'han incorporat a la ceràmica contemporània. En total es reuneixen 32 ceramistes i dissenyadors que aporten la seva particular visió amb noves interpretacions ja siguin formals o transgressores.
Podeu consultar més informació al blog de la Rosa Cortiella.
Ceràmica Cumella: Shaping Ideas|Modelant Idees
MAAT Lisboa en construcció |
12.09.16-09.10.16
Inauguració 15.09.16 / Entrada gratuïta
Inauguració 15.09.16 / Entrada gratuïta
Vestíbul planta B. Edifici Disseny Hub Barcelona
En el marc del 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), que té lloc a Barcelona entre el 12 i el 16 de setembre amb la ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic com tema central, de la mà de l’A-FAD es presenta al vestíbul del Disseny Hub Barcelona una mostra sobre Ceràmica Cumella.
En el taller de Ceràmica Cumella totes les possibilitats són benvingudes; els materials, les formes, els motlles, els esmalts i els detalls encara per perfilar s'aturen en el temps per mostrar totes aquelles possibilitats infinites que poden acabar esdevenint. L'exposició Ceràmica Cumella: Shaping Ideas|Modelant Idees ens endinsa en l'espai més singular i personal del reconegut ceramista català per entendre tot allò que les obres acabades emmascaren, i ens deixa veure els processos creatius des de l'inici, quan el temps encara no ha començat a córrer.
Toni Cumella ha estat nomenat Membre d'Honor de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica coincidint amb el 47è Congrés i Assemblea General que se celebra a Barcelona.
Ceràmica Cumella: Shaping Ideas|Modelant Idees |
Les altres exposicions dins el Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica que es duran a terme al Disseny Hub Barcelona són dues:
- D’Obra. Ceràmica dins l’arquitectura. La mostra fa un repàs de com s’ha utilitzat la ceràmica en l’arquitectura mediterrània. L’exposició està comissariada per l’arquitecte Pedro Azara.
- La ceràmica dins l’arquitectura i l’espai públic. Els membres de l’Acadèmia reflexionen sobre el tema central del 47è congrés amb propostes on hi tenen lloc el simbolisme, l’imaginari, la poètica i les idees més concretes.
Història del taller
El taller de Ceràmica Cumella el va iniciar l’any 1880 Josep Regàs, terrisser fill de Breda on hi ha una llarga tradició de ceràmica popular. Regàs es va instal•lar a Granolllers i es va dedicar a la fabricació d’atuells per a ús domèstic. Més tard, el seu fill, Antoni Cumella, va transformar l’empresa familiar en un taller de ceràmica d’alta temperatura aplicada a l’arquitectura que, al mateix temps, li va servir com a estructura tècnica i econòmica per fer la seva reconeguda obra personal.
Toni Cumella, la tercera generació, va estudiar enginyeria industrial i fotografia i va aprendre l’ofici de ceramista treballant tota la vida al costat del seu pare. Les seves primeres col•laboracions amb Josep M. Botey, l’estudi PER i Enric Sòria li van permetre reafirmar-se a fer ceràmica destinada a l’arquitectura.
Actualment, Ceràmica Cumella compta amb un catàleg de realitzacions molt extens, tant en el
camp de la restauració i rehabilitació del patrimoni arquitectònic com en obres de nova construcció. Ha participat en la restauració de conjunts tan rellevants com l’Hospital de Sant Pau, el Palau de la Música, el Parc Güell o la Sagrada Família a Barcelona; la Farinera a Girona o la Ricarda al Prat de Llobregat.
Guillem i Toni Cumella |
No obstant això, la seva intervenció ha estat tant o més rellevant en obres contemporànies i d’avantguarda, treballant al costat d’equips d’arquitectes que han incorporat el material ceràmic als seus projectes per a fer-lo protagonista de les seves obres. Cal destacar, entre altres obres, el Parc Diagonal Mar o el Mercat de Santa Caterina a Barcelona d’Enric Miralles-Benedetta Tagliabue, el Palacio de Congresos de Zaragoza de Nieto-Sobejano, el Pavelló d’Espanya a Aichí (Japó) de FOA, el Pavelló d’Espanya a Zaragoza de Patxi Mangado, Villa Nurbs d’Eric Ruiz Geli i Frederic Amat, els Jutjats de Terrassa de Josep Maria Botey, l’edifici Casp 74 de Jaume Bach, el CEIP Martinet a Cornellà de Mestura arquitectes, el mur de la Riera de la Salut a Sant Feliu de Llobregat de Pol Femenias o la Casa Menorca d’Enric Sòria. Entre els projectes més recents podem citar l’Oceanario de Lisboa de Pedro Campos
Costa, l’edifici d’habitatges a Taipei de Huang Yung Hong-Geli, Biokit i Edifici 22@ a Barcelona de Bonell i Gil, l’edifici d’habitatges a Londres de DSDHA, l’Hotel Ohla Eixample de Dani Isern a Barcelona, el Centro de Arte Botín a Santander de Renzo Piano, el MAAT a Lisbo a d’Amanda Levete, l’Escola Massana a Barcelona de Carme Pinós...
Ceràmica Cumella ha col•laborat també amb artistes plàstics com Pep Duran en l’obra “Retaule laic” exposat a la Capella del MACBA , Joan Fontcuberta en l’obra “El petó” a Barcelona amb motiu del Tricentenari i Frederic Amat en la instal•lació permanent “Pluja de sang” al Teatre Lliure de Gràcia.
En el camp de la docència cal remarcar la llarga i estreta relació de Toni Cumella amb l’Architectural Association School of Architecture (AA) a Londres i amb la IAAC de Barcelona i la seva participació en les càtedres de ceràmica ASCER en diverses facultats d’arquitectura de l’estat i de l’estranger.
Tot sembla indicar que la tradició familiar té una continuïtat assegurada de la mà de Guillem Cumella, la quarta generació.
Aquesta exposició ha estat produïda per l’Architectural Association School of Architecture (AA) a Londres, amb la col.laboració de l’A-FAD i comissariada per Christopher Pierce i Christopher Matthews.
Mostra d'Art
La sòcia Cynthia Fussillo presenta la seva obra a la Mostra FemArt 2016, L'Àpat Transgressor, que tindrà lloc en motiu de les Jornades Radicalment Feministes, i es podrá veure durant el 3, 4 i 5 de juny al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra UPF (Edifici Roger de Llúria).
Expo socis 2014
De la Natura al PaperJa tenim data de finalització de l'exposició de socis de l'A-FAD De la Natura al Paper: la mostra es podrà visitar fins al 9 de març.
No us la perdeu, és una ocasió única per descobrir les possibles aplicacions del paper a l'art i l'artesania.
MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES
c. Pau Casals, 10
08786 Capellades
c. Pau Casals, 10
08786 Capellades
Horari d’obertura al públic:
De dilluns a dijous de 9 a 18 h
De divendres a diumenges i festius de 10,30 a 14,30 h
Inauguració de "De la Natura al Paper"
El diumenge passat es va inaugurar per fi la "De la Natura al Paper", exposició de socis de l'A-FAD, que preten mostrar les aplicacions del paper a l'art i l'artesania.
Moltes gràcies a tots els que hi vau assistir, aquí us deixem un link per veure un àlbum amb les fotos de la inauguració:
http://www.flickr.com/photos/associacioafad/sets/72157639727058123/
______________________________________________
Diumenge inauguració de De la Natura al Paper
El proper diumenge, día 12 de gener, a les 12h, tindrà lloc la inauguració de la propera exposició de socis de l'A-FAD, que porta per títol "De la Natura al Paper".
Fruit d'un treball de col.laboració entre l'A-FAD i pel Museu Molí Paperer de Capellades, el concepte de "De la Natura al Paper", que es podrà visitar al mateix Museu Molí Paperer de Capellades, té a veure amb el paper com a material que prové del medi natural i torna a aquest transformat. Un material que, quan mor, tanca el cicle i torna a pertànyer a la natura. Alhora, la mostra pretén ser un ric ventall de les possibilitats d’aquest camaleònic material a l'hora d’emprar-se en l’art i l’artesania, essent també perfecte per acompanyar-ne d’altres com la ceràmica, el vidre, els metalls, els teixits,...
Artistes participants: Selva Aparicio, Bente Bakers (Estudio Nómada), Teresa Casanovas, Guillaume
Cassar (Associació Drapart), Escola d'Art Floral de Catalunya, Assumpció
Espada, Quim Falcó i Txell Tembleque, Núria Farré, Cynthia Fusillo, Joana
Garganté, Anna Giagnorio, Teresa Gironès, Kima Guitart, Laia Llach, Maite Marín, René Mueller,
Aurèlia Muñoz, Eulàlia Oliver, Ximena Pérez Grobet, Marta Roca, Teresa Rosa
Aguayo, Montse Soler, Taller Gabins, Taller Tasmania i Iris Tonies.
Comisariat per Magda Polo i Victòria Rabal.
MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES
c. Pau Casals, 10
08786 Capellades
c. Pau Casals, 10
08786 Capellades
Horari d’obertura al públic:
De dilluns a dijous de 9 a 18 h
De divendres a diumenges i festius de 10,30 a 14,30 h