menu

Mestre Artesà 2012

reconeixement

Lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà 2012

El passat dilluns, dia 26 de novembre va tenir lloc el lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà 2012, acte celebrat al Palau de la Generalitat i presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. El lliurament dels diplomes va obrir el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya.

Amb aquestes distincions, el Departament d’Empresa i Ocupació —mitjançant el CCAM– vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de 15 anys de professió, i s’avaluen aspectes com la potenciació de l’ofici i la formació, així com la incorporació de disseny, innovació i creativitat al procés artesanal. Com en edicions anteriors, els guardons compten amb la col·laboració directa de diversos tallers artesans.



Enguany dos socis de l'A-FAD han rebut el Diploma de Mestre Artesà: l'Antònia Palau i Casañé, ceramista, per la seva trajectòria professional, amb investigació en cristal·litzacions, i pels seus treballs amb minerals, esmalts i porcellanes i el Vladimir Padullés i Ramos, joier, per la investigació en l’aplicació d’altres materials i elements d’inspiració i per la creativitat i disseny en la seva proposta de joieria.

Podeu trobar més informació sobre l'acte al monogràfic de la Setmana d’Artesania de Catalunya.


 Les fotografies de l'acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà són de Rubén Moreno García.


Al monogràfic també es recull una entrevista a Vladimir Padullés, que reproduïm a continuació: 

¿Què suposa per a un artesà aconseguir aquest reconeixement?
M'ha fet molt feliç que, des de Foment de les Arts Decoratives, se'm proposés per a aquest diploma, i és un honor compartir el reconeixement amb artesans que donen valor i prestigi a aquests oficis.
 

L’han premiat per la investigació en l’aplicació d’altres materials a les seves creacions. ¿Com és aquest procés de recerca de nous materials?
Tot i que en el món de la joieria és habitual treballar només amb els metalls preciosos, no m’he tancat mai a buscar i treballar amb diferents materials que donin a les peces el complement de color, textura o altres qualitats que no trobem en els metalls.
 

¿Què caracteritzen les seves col·leccions?
Cada peça que faig m’interessa per l’objecte en si mateix, és posteriorment que en sortiran penjolls, arracades o anells. Però tot sorgeix d’una primera idea que m’atrau per alguna característica de volum, textura o forma. A partir d’aquest punt, l’objecte pot anar cap a una peça o una col·lecció.
 

Com veu l’artesania a Catalunya?
Està molt lligada al temps en què vivim actualment. Dóna valor a la proximitat i alhora és una oportunitat única d’ensenyar al món el que som.