menu

Lliurament premis ArtFAD 2013

premis

La sèrie “Horts”, de l’artista Victòria Campillo, guanya el premi ARTFAD d’Or 2013

Cynthia Fusillo guanya la Plata amb amb la seva obra “Haiky Tea Dress” i el Premi ARTFAD Estudiants el rep Mireia Corominas Portas per l’obra “Garrotxa”, de la sèrie “Horitzons d’estar”



Ahir al vespre, al Disseny Hub Barcelona, va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels Premis ARTFAD 2013 d’art i artesania contemporànies. Organitzats per l’A-FAD (Artistes i Artesans del FAD) des de l’any 2003, aquests premis tenen l’objectiu d'estimular la recerca, la creació i l'excel.lència, en el camp dels oficis d'art. El jurat d'enguany estava format per l'artista plàstic Francesc Torres, el galerista Carles Taché, el dissenyador Martín Ruiz de Azúa, Francesc Navarro, director de Llotja Escola Superior de Disseny i Art, i Magda Polo, doctora en filosofia de l'art i presidenta de l’A-FAD.
 

La sèrie de fotografies “Horts”, de l’artista Victòria Campillo, va ser escollida com a obra guanyadora del premi ARTFAD d’Or, en la categoria Professional.

“Horts” és un projecte de fotografies de barraques de fabricació artesanal, construïdes amb materials trobats, reciclats i rudimentaris. Una interessant fusió entre arquitectura efímera i art, que se’ns presenta establint relació entre cada barraca i un artista contemporani. “Des de la mirada d’artista, l’art és arreu”, explica l’autora, Victòria Campillo.

A l’exposició “El millor disseny de l’art”, on s’exposen les obres finalistes dels ARTFAD, es poden veure quatre fotografies de la sèrie: Paul Klee, Joan Miró, Eduardo Chillida i Antoni Tàpies. El jurat ha valorat d’aquesta obra “l’analogia que s’estableix entre la memòria artística i realitats alienes al món de l’art”.
 




El premi ARTFAD de Plata s’ha atorgat a l’obra Haiku Tea Dress, de l’artista Cynthia Fusillo. Es tracta d’un vestit realitzat amb bosses de té, paper, té fil, sorra i pel. El jurat ha valorat “la sensibilitat narrativa i la fragilitat dels materials utilitzats”.
 


Finalment, el premi ARTFAD d’Estudiants es va atorgar a Mireia Coromina Portas, per l’obra Garrotxa, de la sèrie Horitzons d’estar. Es tracta d’una abstracció personal i bidimensional dels paisatges viscuts traslladats a un objecte quotidià, les cortines. “La sèrie consisteix en quatre cortines de diferents espais, Sant Jaume de Llierca, Barcelona i Mallorca. Cada lloc amb un vincle diferent: el familiar, on visc i el sentimental”, explica Corominas. El jurat ha valorat d’aquesta obra “la poètica subtil amb amb una clara economia del llenguatge i l’execució elegant per a un espai determinat”.
 




El jurat també va atorgar diplomes a quatre obres finalistes. Dins de la categoría Professional, a Paco Ortí per les obres “Un botijo del siglo XXI” i “Platos de Sushi”. També va rebre un diploma de finalista el Museu Molí Paperer de Capellades, per l’obra “Eclosió de vida”.
 





A la categoría Estudiants, els diplomes de finalistes van ser per Núria G. Gabriel per l’obra “Temps de Pedra” i a Joana Garganté per “Handling Information”.





 Entre els 84 inscrits en l'edició d'aquest any, de procedència tant nacional com internacional, el jurat ha seleccionat 26 artistes per a la final, dels quals 16 són professionals i 10 són estudiants. Les obres seleccionades i guanyadores es poden veure a l'exposició "El millor disseny de l'any", al DHUB, fins el 31 d'octubre.

Si voleu veure algunes fotografies de l'acte de lliurament dels premis, feu clic aquí.