menu

ENJOIA'T 2017


Els Premis de Joieria Contemporània ENJOIA'T que convoca anualment l'A-FAD enguany comptaran amb moltes activitats per reforçar la convocatòria i donar protagonisme a la creació contemporània coincidint amb la Setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona.

Exposició d'ENJOIA'T

ENJOIA'T començarà el 27 de setembre amb l'exposició a l'edifici Disseny Hub Barcelona. La mostra es podrà veure del 27 de setembre al 5 d'octubre al vestíbul de la planta 0. Es podran veure les peces finalistes dels seleccionats d'ENJOIA'T 2017, un històric de totes les corones que han servit per guardonar als guanyadors de cada edició, i les corones fetes pels alumnes de l'Escola Massana per coronar al guanyador del Premi d'Opinió d'ENJOIA'T 2017.
Lliurament dels Premis ENJOIA'T

El lliurament dels premis es farà el divendres 6 d'octubre a la Virreina. Durant la festa i lliurament els joiers duran les seves peces posades perquè els assistents puguin veure-les i preguntar el que vulguin als propis creadors. 

A la festa s'entregaran els premis: un guanyador en categoria Professional i fins a dos finalistes; un guanyador en categoria Estudiant i fins a dos finalistes;  i un sol guanyador del Premi d'Opinió. Els que assisteixin a la festa tindran l'oportunitat de votar la peça guanyadora del Premi d'Opinió només presencialment. #2 Laboratori de l'A-FAD: Joieria Contemporània

L'A-FAD, amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, convoquen la segona edició del Laboratori de l'A-FAD en el marc dels Premis Enjoia't. L'activitat tindrà lloc el proper dimecres 4 d'octubre a l'Aula B (planta -1) de l'edifici Disseny Hub Barcelona.


11:00 - 11:30 "Art per portar. El camí de l'art a la joieria contemporània" conferència de Maria Lluïsa Samaranch, editora, col·leccionista i membre del jurat d'ENJOIA'T 2016.

     Una reflexió sobre les incursions dels artistes del segle XX al XXI en el camp de la joieria contemporània. Des de Manolo Hugué, Ismael Smith, Salvador Dalí, Alberto Giacometti, Pablo Picasso, etc. fins a Niki de Saint Phalle, Arnaldo Pomodoro, Anish Kapoor, Damien Hirst, etc. 

11:30 - 12:00 "Meet me there, Meet me here, Meet me somewhere else..." conferència d'Estela Sàez, joiera contemporània i membre del jurat d'ENJOIA'T 2017.

    Parlar de les arrels, les primeres incursions en el món de la joieria, apropiar-se de l'entorn natural i transportar-lo a la ciutat amb una sobredosi de salvatgisme irreal. Una fugida permanent cap a contextos i situacions d'un cosmopolitisme exacerbant: les megàpolis són el paradís dels solitaris i dels exiliats eterns. Tot el treball es construeix amb una idea molt específica d'aquest lloc d'origen, natural, salvatge, social esmicolat un cop i un altre per tornar-lo a refer. 

12:00 - 12:30 "Joaquim Capdevila. Nova joieria a Barcelona" conferència de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona, i Joaquim Capdevila, reconegut joier i orfebre català. 
 
   Presentació del llibre de Pilar Vélez titulat "La nova joia a Barcelona" que fa un repàs de les creacions de Joaquim Capdevila, considerat com artista de la joia i un dels principals introductors de la Nova joia europea a Catalunya. La seva arrel pictòrica es plasma a les seves joies, les quals prenen un caràcter únic i personal. 

12:30 - 13:30 Visita guiada a la col·lecció de joieria del Museu del Disseny de Barcelona a càrrec de  Pilar Vélez i Joaquim Capdevila

13:30 - 14:00 Visita guiada a l'exposició d'ENJOIA'T.


Per fer efectiva la teva reserva de plaça, s'ha d'omplir el formulari i enviar el comprovant de pagament a: info@a-fad.org 

FORMULARI


Les tarifes per assistir a aquesta jornada d'activitats són: 
  • Socis de l'A-FAD: Gratuïta
  • Socis de FAD, FAAOC, Amics del MACBA, participants a Feria Joya i membres de Klimt02, Enjoia't 2017 semifinalistas: 5€
  • No socis: 10€
El pagament es pot fer mitjançant dues vies:
  • Transferència PayPal a info@a-fad.org
  • Transferència bancària: I.B.A.N. ES35 0081 0140 8100 0146 5851 / BIC: BSABESBB